top of page

Stemperiode Rabo Clubsupport 2022 van start. Stem op ons!

Leden van Lek en Merwede kunnen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 t/m 27 september hun stem uitbrengen op de deelnemers die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Verdere informatie vindt u via Rabo ClubSupport (rabo-clubsupport.nl)

clubactie.jpg

Historische Vereniging bezoekt Gorcums Museum

In het kader van onze jaarlijkse fietsdag stond op zaterdag 11 juni een bezoek aan het Gorcums Museum op de rol. Veertien personen maakten om 13.30 uur hun opwachting bij de ingang en genoten met volle teugen van de prachtige tentoonstelling 'Boeiend?! 1572 & 1672'. In Nederland worden in 2022 beide historische jaren herdacht, die voor het verloop van de Gorcumse geschiedenis van grote betekenis zijn geweest. De expositie is nog tot en met 2 oktober te bewonderen.

Reunie OLS 2016.jpg

Intens verdriet...

Op 3 mei j.l. overleed op 83-jarige leeftijd onze zeer geliefde secretaris Sieb Tuiten. Sieb was sinds de oprichting in 1990 met hart en ziel verbonden aan onze Historische Vereniging. Wij voelen een immens verdriet. Zelden is iemand je zo dierbaar.

 

Sieb heeft zijn geliefde Vuren moeten verlaten en daarmee alle mensen die hem zo lief waren. Zijn betrokkenheid binnen alle geledingen van het dorp en bij alles wat in het dorp gaande was, was ongekend. Zijn bevlogenheid, oprechte interesse en warme persoonlijkheid zullen we enorm gaan missen...

RABO Clubsupport actie brengt 230 euro op

Dankzij de leden van onze vereniging die op ons hebben gestemd ontvingen wij dit jaar een bedrag van Є 230,41 in de RABO ClubSupport actie. Heel hartelijk dank daarvoor!

Nieuw boek Marcel Dings en Aart Bijl: Drie eeuwen baksteenfabricage in West Betuwe.

Van handmatig tot machinaal.

Vanaf eind 2019 is het boek ''Drie eeuwen baksteenfabricage in West Betuwe'', geschreven door Marcel Dings en Aart Bijl, te koop. Een wetenschappelijk verantwoord boek, toegankelijk voor iedere geinteresseerde lezer over meer dan 20 steenovens langs Waal en Linge. Het is een rijk geillustreerd en prachtig vormgegeven werk. Het boek levert daarmee een bijdrage aan de sociaaleconomische geschiedenis van West Betuwe. Uiteraard is er ook veel aandacht voor steenfabriek Heuff in Vuren. De omvang is ca. 160 pagina's, met veel afbeeldingen in full colour, kortom een schitterend boekwerk. Het boek kost 24,95 euro en is verkrijgbaar via Aart Bijl (aartbijl45@gmail.com).

WO 2 en Vliegeniersmuseum Rivierenland

Zoals bekend is onze historische vereniging intensief betrokken bij het project van EGVL. Het doel van het project is het permanent zichtbaar maken van de Lucht- en Tweede Wereldoorlog zoals die zich boven de gemeente Lingewaal en het Rivierenland heeft afgespeeld en het eren van geallieerde vliegeniers en burgers die daarvan het slachtoffer werden.

 

Op 10 mei 2017 werd een herinneringsroute en een permanente tentoonstelling in Fort Vuren geopend in het bijzijn van vertegenwoordigers van verschillende ambassades en familieleden van geallieerde piloten, verzetsstrijders en burgerslachtoffers.

 

Via onderstaande links ziet u een aantal impressies van bovengenoemde festiviteiten:

 

Foto impressie opening Vliegeniersmuseum WO2 op 9, 10 en 11 mei 2017 in het Fort van Vuren https://youtu.be/bk7Oo0nbaV0 

 

Opening Museum door Professor Mr. Pieter van Vollenhoven en nabestaanden

https://youtu.be/7SO8HcXwVYs 

 

Opening WO2 museum en herinneringsroute geallieerde vliegeniers, gefilmd met drone

https://youtu.be/ZfHYs4txpzU 

Klik hier voor een link naar onze foto-pagina.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.egvl.nl

Aart Bijl en Marcel Dings.jpg
boekcover_baksteenfabricage.jpg
EGVL-team.jpg
EGVL-openingpietervv.jpg

NIEUWS

bottom of page